[O1] Przełącznik położenia pedału sprzęgła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek84Kce
    Classic
    • 2008
    • 15

wojtisek1, badz pozdrowiony za trabniecie na dworcowej
    Moja czeszka elegantka
  • informatkot
    Classic
    • 2007
    • 38

Witam serdecznie, czy ktoś z klubowiczów wie gdzie w Okcie szukać przełącznika położenia pedału sprzęgła, wyskoczył mi błąd przełącznika (F36) - nie wiem gdzie go szukać. kod błędu 17947.
    POzdrawim
    Najlepsze Skodzidsu

Komentarz

• szpal
      Drive
      • 2005
      • 88

Przy pedale. Trzeba odkręcić tą dolną osłonę co jest nad pedałami ( 2 śrubki torx). Po zdjęciu osłony ukazuje się czujnik sprzęgła. Przekręcasz cały czujnik o 90* i swobodnie wychodzi z gniazda. Albo reanimujesz go (delikatnie rozbierasz, czyścisz styki i składasz), albo kupujesz nowy. Nie wiem ile kosztuje ale podobny czujnik od hamulca kosztuje ok.30-40 złotych, więc i ten od sprzęgła nie powinien kosztować więcej.
      Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• informatkot
        Classic
        • 2007
        • 38

Dziękuje za pomoc.
        POzdrawiam.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 07 08:27 ]
        szpal, rozebrałem ten przełącznik i okazało się, że jest on sprawny, ale przy okazji wyszedł inny problem, ten przełącznik po zamontowaniu i obróceniu nie ma kontaktu z pedałem sprzęgła, pedał jest w górnym położeniu i nie ma styku z króćcem przełącznika, czy jest możliwość regulacji wysokości pedału ??

[ Dodano: Sob 03 Lis, 07 13:57 ]
        informatkot, He he problem się rozwiązał, kupiłem nowy z dłuższym króćcem.
        Najlepsze Skodzidsu

Komentarz

• Witek1952
          Ambiente
          • 2007
          • 196

Witam serdecznie.W włączniku świateł stop ten króciec da się wyciągnąć.W tym pewnie też.Pozdrawiam.
          Witek

Komentarz

Pracuję...